<< Etusivu

Bonukset

  1. Tessu-koira hakee sukkia pimeässä huoneessa olevasta laatikosta. Sukat ovat sinisiä tai punaisia, mutta muuten täysin samanlaisia. Montako sukkaa Tessun on vähintään otettava voidakseen olla varma siitä, että otetuista sukista riittää jokaiseen tassuun samanvärinen sukka?
  2. Työlohikäärmeet ovat tridejä, tradeja tai trudeja. Ne näyttävät aivan samalta. Kuitenkin tridit voivat työskennellä vain tridien, tradit vain tradien ja trudit vain trudien kanssa. Ritarin on palkattava aarrekammion rakentamiseen työlohikäärmeitä niin, että palkatuista saadaan ainakin neljä yhteistyöhön. Ritari on varautunut siihen, että muut laiskottelevat hyvin palkattuina. Montako lohikäärmettä ritarin on palkattava voidakseen olla varma siitä, että tehtävä onnistuu?
  3. Pöydällä on kortteja, joiden taustalla on jokin kirjaimista A, B, C, D, E, F tai G. Montako korttia on vähintään käännettävä, jotta voidaan olla varmoja siitä, että on käännetty ainakin 10 korttia, joissa on sama kirjain?
  4. Shakkilaudalle asetetaan viiden ruudun kokoisia plus-merkkejä. Merkit eivät saa tulla laudan ulkopuolelle eivätkä mennä päällekkäin. Jos laudalle ei voi enää lisätä plusmerkkejä näitä sääntöjä rikkomatta, niin lauta on tukossa. Mikä on pienin määrä plus-merkkejä, joilla laudan saa tukittua?
  5. Neljä henkilöä on pimeän mutkikkaan portaikon päässä. He tarvitsevat yhteen (kumpaan tahansa) suuntaan portaikossa 7min, 5min, 3min ja 2min. Heidän pitäisi päästä toiseen päähän, mutta käytettävissä on vain yksi taskulamppu. Portaikossa voi kerralla olla enintään kaksi henkeä. Portaikko romahtaa 18 min kuluttua. Kuinka kaikki pääsevät portaikosta? Voivatko kaikki päästä portaikosta ehjin nahoin? Lamppua ei voi heittää tai valoa näyttää matkan päähän toisen auttamiseksi, vaan jokaisen lampun kantajan on kuljettava koko matka.